søndag 15. juli 2012

Pizza med squash og urter


En klar sommefavoritt hos oss! Fant denne oppskriften i utgave nr. 7 av årets BoligLiv. Alltid god inspirasjon til både mat og interiør der. Tar sjansen på å dele den, siden dette nummeret nå vel er vanskelig å få tak i.

2 pizzaer - nok til 4-6 pers.

Deig:
25 g gjær
2,5 dl lunkent vann
1 ts salt
ca. 400 g mel

Fyll:
1-2 squash (gjerne både gul og grønn)
1 kule mozzarella
1 ss parmesan (eller mer! namm)
masse frisk timian
salt og pepper

Det står at deigen skal heve i 2 timer, men det gikk fint med mye mindre!
Kjevle 2 bunner, så tynne som mulig.
Skjær squash i "papirtynne" skiver.
Fordel squash og urter, salt og pepper utover bunnene, avslutt med ost.
Stekes ved 220 grader i 15 - 20 min. Til de er gyldne og sprø og DEILIGE!

Tipper denne kan lages med glutenfri bunn, vi brukte spelt. Og jeg spiste nesten bare biter uten ost, godt det også!

Vi nøt den med avocado, spinat og alfalfaspirer og masse olivenolje til.



.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar