torsdag 30. januar 2014

Oatmeal cookies


1

Tror dette er de beste kjeksene jeg noen gang har smakt!
(Stakkars, nå fikk de høye forventninger å leve opp til…)

Oversetter oppskriften fra Wholegraingourmet til norsk, så kan vi lettere lage dem og nyte dem.



ca. 20, litt små cookies
1 "cup" tilsvarer ca. 2.4 / 2.5 dl

Tørre ingredienser blandes i en bolle:
1 cup sammalt mel
1.5 cup havregryn
0.5 - 1 ts bakepulver
0.5 ts salt
(1 - 3 ts kanel, jeg liker de best uten)
(0.5 ts muskat)

Våte ingredienser:
0.5 cup honning
0.5 cup olje (eks. oliven eller druekjerne)
(1 egg (lett vispet med 1 ss vann) - evt. litt fiberhusk?)
1-3 ts vanilje-essens

Yummy ingredienser
0.5 cup rosiner
0.5 cup hakkede valnøtter (min favorittingrediens her!)

Bland vått og tørt hver for seg, før du forener alt med rosinene og nøttene.
La det gjerne stå i kjøleskapet i 30 min. (mens du forvarmer ovnen til ca. 150 grader).
Plasser kjeksene på stekebrettet med spiseskjeer (siden det er mye i olje i deigen er det lett å fikse dem litt med hendene også), og press dem litt ned med fingre/ gaffel for å sikre jevn steking.

Stekes i 10-12 minutter eller til de er gyldne (under).
Kjeksene er kjempefine å fryse (har ikke så lang holdbarhet ellers, siden de er litt "myke"), og kan spises/ er tint nesten med det samme man tar dem ut. Jeg lager alltid minst dobbel oppskrift, siden de er så greie å ha i fryseren.


Sources:  recepie Whole Grain Gourmet! image flourishingfoodie


Nam, nam!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar